O Nama


Radno vrijeme vrtića

• svakim radnim danom od 7:00 do 17:00 sati

• rad sa strankama od 10:00 do 12:00 sati


Podaci

Dječji vrtić „Ćok“
Put mrviska 3, 23212 Tkon

Telefon: 023-285-434
Ravnateljica: Ana Kuštera
E-mail: cok.tkon@gmail.com
Žiro račun: HR8624070001100129825 kod OTP banke
OIB:84145507936


Općina Tkon Općinsko poglavarstvo osnovalo je ustanovu Dječji vrtić Ćok 12. studenog 2002. godine na svojoj sjednici, a s radom započinje 1. listopada 2003. godine..

1.listopada 2003.g svečano je otvoren, i vrtić pohađa cca 25 djece iz Tkona, Ugrinića i Kraja. U vrtiću je bilo zaposleno dvije odgojiteljice- v. d. ravnateljica Julija Zalović i Ana Kuštera. U razdoblju od 2005. godine do 2013. godine u vrtiću rade Ana Kuštera i Ana Marija Hatadi Ostojić u starijoj skupini.

Danas je u našem vrtiću upisano 26 djece koja su raspoređena u 2 odgojne skupine, zaposleno je 2 odgojiteljice: odgojiteljica Marta Mušćet Bobić i ( ravnateljica dječjeg vrtića Ana Kuštera radi u starijoj grupi 4 sata). Djeca u skupinama relativno redovito borave- u nekim mjesecima prosjek dolazaka je i do 80% - što govori o tome da se za njih primjereno brinemo i da im dolazak u vrtić nije težak.

Od te davne 2002. do danas vrtić je „narastao“ i „sazrio“ postao eko vrtić ( međunarodni status eko vrtića stekao u svibnju 2015.)te lagano ušao u svoje najbolje godine.Doživio je proširenje i još brojnija preuređenja postojećih prostora.

Programi i kvaliteta rada također su neposredno proširivani i bogaćeni. Iz vrtića su izašle mnoge generacije mališana, a prvi od njih već dovode vlastitu djecu, neki upravo svojoj odgojiteljici.

Zakon o predškolskom odgoju

 

Organizacija rada u vrtiću

Vrtić započinje radom ovisno o iskazanim potrebama roditelja. U ranojutarnjim satima jedna odgajateljica dočekuje djecu. Djeci se servira doručak uz topli napitak.

U 7,30 dolaze sve odgajateljice jutarnje smjene na posao i rade do 12:30 sati s djecom ovisno o starosnoj dobi djece odgojnoj grupi. U popodnevnu smjenu dolazi druga odgojiteljica ,Popodnevno vrijeme dolaska odgajateljice različito je tijekom godine te ovisi o potrebama djece, planiranim aktivnostima za rad s djecom i godišnjem dobu rade s djecom do 16:30.Vrijeme rada vrtića svake godine je različito, prilagođeno je iskazanim potrebama roditelja.

DOLAZAK DJETETA U VRTIĆ

Dijete u vrtić možete dovesti kada to Vama i djetetu odgovara.

Mi preporučamo:
• da dijete dovedete do 8,30 ako planirate da dijete doručkuje u vrtiću jer će se tada moći pripremiti za doručak i u miru doručkovati do 9 sati
• ako imate običaj da s djetetom doručkujete kod kuće dovedite ga do 9 sati jer će od tada moći s drugom djecom i odgajateljicom sudjelovati u aktivnostima koje su posebno zanimljive, a najčešće se odvijaju u tom dijelu dana.

Osim toga djeca koja dolaze ranije već se igraju u manjim grupama, imaju svoje ideje, planove, uloge…Ako dijete dođe ranije lakše mu je uklopiti se u aktivnosti s drugom djecom koje već traju.

BORAVAK NA ZRAKU

Organizira se svakodnevni boravak djece na zraku u različitim aktivnostima na igralištu ili u okolici vrtića. Dužina i vrijeme boravka na zraku ovisi o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Na zrak se ne izlazi samo ako je kiša, smog ili jako niska temperatura ili ljeti zbog opasnosti od visokih temperatura i UV zračenja.

OBROCI

U vrtiću su organizirana tri obroka i jedan međuobrok, te dva dodatna obroka za djecu koja dolaze najranije u vrtić i za djecu koja ostaju u vrtiću nakon 13 sati popodne.

Doručak započinje u 8 i traje do 9 sati u svim odgojnim grupama kako bi djeca u toku tog vremena slobodno odlučila kada će jesti, a da se zbog doručka naglo ne prekida započeta dječja aktivnost.

Međuobrok je voće.

Ručak se odvija u 13. sati, užina je iza 15 sati, u različita vremena ovisno o dobi djece.

Djeca koja su spavala postupno ustaju i pripremaju se za užinu i druge aktivnosti.

U tijeku cijelog dana u sobi dnevnog boravka i na dvorištu tijekom ljeta djeci je dostupna voda u bokalima i čaše za jednokratnu upotrebu, a uz to u jaslicama i čaj tijekom jutra.

POSAO ODGAJATELJICA U VRTIĆU TIJEKOM JEDNOG DANA

Tijekom dana odgajateljice planski brinu o izmjeni različitih aktivnosti u vrtiću, na dvorištu i povremeno izvan vrtića. Planski znači da odgajateljica planira za djecu i zajedno s djecom prostor, različite materijale, igračke i aktivnosti.

Organizira, promatra i vodi, aktivnosti s cijelom grupom, malom grupom djece ili pojedinim djetetom vodeći računa o dobi djeteta, njegovim interesima i trenutnoj specifičnosti djetetovog razvoja. Smisao planskog rada je omogućiti djetetu da razvija sve svoje sposobnosti i nauči kako samostalno i odgovorno zadovoljavati svoje potrebe.

U svim situacijama djeca mogu izabrati što će, s kim će, kako i koliko dugo će se baviti odabranom aktivnošću.

U našem vrtiću nastojimo sve prostore unutar objekta organizirati za aktivnosti djece i obogatiti ih različitim materijalima, sredstvima, igračkama... Time stvaramo bogatije uvjete kako bi se djeca i odgajatelji različitih odgojnih grupa zajednički družili, igrali, stvarali i spontano učili jedni od drugih.